Frukostbullar
28 stycken
Du behöver
50 g margarin eller smör
5 dl vatten eller mjölk
50 g (1 paket) jäst
1-2 tsk salt
6 dl rågsikt
ca 7 dl vetemjöl
Gör såhär
Smält matfettet i en kastrull. Häll i vätskan och värm till fingervarmt (ca 37 grader).
Lös upp jästen i en degbunke med lite av degspadet.
Tillsätt resten av degspadet, salt, rågsikten och 5 dl av vetemjölet.
Arbeta degen smidig, ca 4 minuter med maskin eller 8 minuter för hand.
Tillsätt ytterligare mjöl men spara minst 1 dl till utbakningen.
Låt degen jäsa övertäckt med bakduk, ca 30 minuter.
Arbeta degen i bunken och ta sedan ut den på mjölad arbetsbänk.
Knåda degen smidig.
Dela den i 4 delar och rulla dem till längder.
Dela varje längd i 7 bitar.
Vänd varje bit i lite mjöl och ställ dem på smorda plåtar.
Jäs bröden övertäckta, ca 30 minuter.
Grädda mitt i ugnen i 250 grader, ca 10 minuter.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar