Tänkte att jag kunde slänga upp ett recept igen. Den här gången är det potatis, purjo och broccolisoppa men ädelost som står på tur.
För fyra portioner:
4 medelstora potatisar
1 purjolök
1 gul lök
2 nävar fryst broccoli
En klick margarin
1 liter vatten
1 grönsaksbuljongtärning
eller 2 msk grönsaksbuljong
En lagom bit ädelost
Ta fram broccolin och låt den tina lite
Skala potatisen och skör den i mindre bitar. Hacka den gula löken. Skölj purjolöken väl och skär den i skivor.
Bryn potatisen, löken och purjon i margarinet.
Häll i vattnet och buljongen.
Låt det koka tills potatisen är sönderkokt, ca 15-20 minuter.
Lägg i broccolin och låt den koka med ett tag.
Mixa soppan så att den blir slät.
Smula ädelosten i soppan och låt den smälta.
Färdigt! Gott och lätt!
Smaklig måltid!
Tjenixen!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar