onsdag 14 april 2010

Nytt recept!

Tänkte att jag kunde slänga upp ett recept igen. Den här gången är det potatis, purjo och broccolisoppa men ädelost som står på tur.

För fyra portioner:
4 medelstora potatisar
1 purjolök
1 gul lök
2 nävar fryst broccoli
En klick margarin
1 liter vatten
1 grönsaksbuljongtärning
eller 2 msk grönsaksbuljong
En lagom bit ädelost

Ta fram broccolin och låt den tina lite
Skala potatisen och skör den i mindre bitar. Hacka den gula löken. Skölj purjolöken väl och skär den i skivor.
Bryn potatisen, löken och purjon i margarinet.
Häll i vattnet och buljongen.
Låt det koka tills potatisen är sönderkokt, ca 15-20 minuter.
Lägg i broccolin och låt den koka med ett tag.
Mixa soppan så att den blir slät.
Smula ädelosten i soppan och låt den smälta.
Färdigt! Gott och lätt!
Smaklig måltid!

Tjenixen!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar