torsdag 7 januari 2010

Ännu ett recept

Paj med tomat och fetaost

Pajdeg
50 g smör eller margarin
2,5 dl vetemjöl
1 dl kesella

Nyp ihop mjöl och smör
med fingrarna.
Tillsätt kesellan och
knåda till en deg.
Låt degen vila i kylen
minst 30 minuter.
Förgrädda pajskalet 10
minuter i 200 grader.

Fyllning
5-6 röda fasta tomater
200 g fetaost
10 blad basilika
2 krm malen svartpeppar
2 ägg
1 dl mjölk
½ tsk salt

Värm ugnen till 225 grader.
Skiva tomaterna rätt tunt.
Smula osten ganska fint.
Hacka basilikan.
Varva tomatskivorna med
fetaosten, pepparn och
bladhacket i pajskalet.
Vispa äggen med mjölken
och saltet.
Häll det över tomaterna
och grädda pajen cirka
35 minuter.

1 kommentar:

  1. Det får du gärna komma hit och laga. ;) /Caroline

    SvaraRadera